Kosmetické výhody kokosového oleje

Použití kokosového oleje na pokožce může být rozdílem mezi vločkou, suchou kůží a měkkou, zářící kůží, protože tento olej je známý pro své zvlhčující účinky. Široce používaný v kožních krémách, mýdlkách a pleťových mlékách pro účinnost v boji proti suché kůži, kokosový olej také pomáhá uklidnit různé další typy kožních onemocnění.

Hydratační, antiagingní a antivirové vlastnosti

Kokosový olej je silný zvlhčovač, který je přínosný pro obnovu suché nebo odlupující se pokožky. Na rozdíl od svého průměrného zvlhčovače, který obsahuje hodně vody a pravděpodobně syntetické přísady, kokosový olej pomáhá hlubšímu zpevnění kožní tkáně a odstraňuje mrtvé kožní buňky, zatímco se rychle vstřebává do pokožky. Kokosový olej také pomáhá zpomalovat výskyt vrásek, protože obsahuje Antioxidant Vitamin E, o kterém je známo, že chrání buňky kůže před poškozením v průběhu času. Vitamín E, který se nalézá v kokosovém oleji, uklidňuje ekzém, spáleniny a psoriázu a jeho antivirové a antifungální účinky dokonce pomáhají při léčbě kousnutí. Kokosový olej obsahuje 3 mastné kyseliny: kyselinu kaprinovou, kyselinu laurovou a kyselinu kaprylovou. Každá z těchto kyselin zabíjí kandiditu, což je běžná příčina houbových infekcí na kůži.